Klínovec

Areál Nový Klínovec je autem opravdu blízko. Stopovali jsme to a trvalo nám to 10min z vrcholu Klínovce do apartmánu na Plešivci. Své auto můžete zaparkovat na opravdu obrovském parkovišti u sjezdovky Neklid, která je kousek od vrcholu Klínovce. V zimě můžete sjet po sjezdovce č.24 až do údolí a poté lanovkou Prima Express přímo na vrchol. V létě si ale zajeďte autem přímo na vrchol, kde začínají všechny cyklo traily.

Parkovacích míst je zde hodně ale ne neomezeně. Nám se v létě vždy podařilo zaparkovat. Pokud jsou parkoviště plná, tak je spousta zaručeně volných míst před vrcholem Klínovce, je to sice kousek chůze, ale pokud máte kolo, tak je to jedno. Případně můžete zaparkovat u dolní stanice na parkovišti P4 a P5 https://klinovec.cz/kde-nas-najdete kousek od Jáchymova.  Na vrcholu je pump track pro děti na BMX kolech, trampolína zapuštěná v zemi, hřiště a stánek s občerstvením. 

Celodenní jízdné pro kolo na trailech je 790kč pro dospělého a 430kč pro děti. Jedna jízda stojí pro dospělého 240kč a dítě 130kč, což je dražší než na Plešivci, ale je to větší areál https://www.trailpark.cz/cenik/.

Z areálu Neklid se můžete projít do Božího daru, který je opravdu kousek. Nezapomeňte se stavit na Boží vyhlídce. Pokud máte kolo, tak si sjeďte Boží trail. Navíc pro pěší je tu nádherná příroda a vede tudy Stezka Českem.

Na vrcholu Klínovce už je to hodně rušné, spousta návštěvníků a cyklistů. Zajímavá je rozhledna, která je zpoplatněna. Nejzajímavější jsou ovšem cyklo traily, na které se sem sjíždějí návštěvníci opravdu z mnoha zemí. 

20240622_110221_resizedjpg
20240721_121014_resizedjpg20240721_120603_resizedjpg